facebook

Mondj véleményt!

2009.10.09. 14:01 Imre Laci

Vannak olyan élelmiszerek és élvezeti cikkek, amelyek esetében egy-egy típus teljesen különböző lehet. Ilyen például a bor. Valaki a pinot noir-ra esküszik, más pedig a furmintra. Van aki az előbbit, más az utóbbit preferálja.

Miért ne lenne ez hasonlóképpen például a szarvasmarhahússal? A legtöbb vásárló nem tudja, hogy ha marhahúst vásárol, akkor milyen fajtát is kap. Pedig ez ugyanolyan fontos, mint pl. a bornál a szín vagy a fajta.

Egyáltalán nem mindegy, hogy egy vastag, szépen márványozott charolais-t [sárolé] majszol az ember, vagy egy gyenge minőségű holstein-frízt. Előbbi ugyanis - többek között - a lehető legjobb húsminőségre lett kinemesítve, míg utóbbi egy tejelő fajta, amely minőségben és élvezeti értékben mérföldekkel lemarad a hús típusú fajtáktól.

Szeretném kikérni minden olvasóm véleményét e kérdésben!

Szerinted hasznos lenne-e, ha a feldolgozók és üzletek feltüntetnék a terméken, hogy az milyen fajtájú állat húsa?


8 komment

Címkék: vélemény kérdés termék hús fajta szarvasmarha feltüntetés

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr901438680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.10.09. 14:12:04

Nem értek a húsokhoz, de szerintem minden terméknél alapvető kellene, hogy legyen, a vásárlók tájékoztatása.

Főleg, hogy minőségbeli különbségek mindenhol vannak, és ezt ránézésre nem mindenki képes megállapítani.

bwagner 2009.10.10. 20:32:04

Nagyon tetszik a blog, ki is raktam ajánlóba a sajátomra (lodoktorfogadoja.blogspot.com).

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2009.10.10. 21:29:23

@bwagner: Megtiszteltetés számomra. Köszönöm!

witchcraft 2009.10.14. 15:58:50

sokszor nem tüntetnek fel olyan dolgokat mint pl. milyen és mennyi vegyszer van egy bizonyos termékben, tehát egy kicsit túlzás lenne sztem ezt is feltünetni, de vannak termékek amik drágábbak vagy különlegességek, pl. a mangalicahús, és abban az esetben feltüntetik a fajtát.

lorien · http://lorien.blog.hu 2009.10.15. 00:08:39

@pier01:
Nem is írok semmit, megírtad helyettem :)
Néhány helytől eltekintve az országban nem kapható minőségi, sütésre alkalmas marhahús. Nincs miről beszélni :(

monalio 2009.11.15. 16:03:06

Itt felhívnám a figyelmet arra hogy a vásárlón is múlik a dolog. Én húshasznú magyartarka és charolais bikaborjakat nevelek vágásra. Nem sajnálom tölük a jó takarmányt de ha a faluban közel egy időben vágok olyan állattartóval aki a selejt vén állatokat vásárolja meg, vágásra. Túl sokk az a ember akinek ez nem sámít a minőség ha 100Ft-al olcsobban adja. Büszkességel tölt el ahogy sokkan mondják vissza hogy nem tudták hogy ennyi külömbség van hús és hús közt, de ugyanakkor az emberek töbsége az olcsoval is beéri. Pedig "olcso húsnak híg a leve".

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2009.11.16. 16:13:32

@monalio: Ettől függetlenül úgy érzem, hogy ennyi minimális információ szerintem kijárna azoknak a vásárlóknak akik szeretnék a pénzüket jó minőségű árura költeni.

Aki pedig nem "tudatos" vásárló, az úgysem olvassa el mi van ráírva a csomagolásra.
süti beállítások módosítása