facebook

A sötétzöld nem eszik húst

2011.08.15. 20:01 Imre Laci

Komolyan, indítanom kellene egy olyan blogot ami csak az interneten táplálkozási és/vagy mezőgazdasági témákban megjelenő hülyeségekről szólna. Ilyen például az indexen megjelenő cikk is, amely szépen tényként közli a tutit, hogy aki húst eszik az hozzájárul a klímaváltozáshoz.

Manapság olyan divatos a kérődzőket ostorozni a metánkibocsájtásuk miatt, ami tény és való igazság, nem jó dolog, ugyanakkor ebből nem következik az, hogy aki nem fogyaszt húst, az egészségesebb. A vegetáriánus étrenden élők nem egészségesebbek a húsfogyasztóknál. Bizonyított tény, hogy a rövid tagszámú peptideknek (tripeptidek pl.) immunerősítő hatásuk van. Ilyen peptidek pedig csak az állati eredetű élelmiszerekben vannak. Ezen kívül az emberek fogazatuk alapján mindenevők, így tehát a szervezetük is ahhoz alkalmazkodott az évezredek során, hogy bizonyos anyagokat az állati eredetű ételekből szerez meg, míg másokat elő tud állítani egyszerűbb anyagokból is.

Aki pedig nehéz fizikai munkát végez napi 8-12 órán keresztül, nem képes bevinni a szervezetébe akkora mennyiségű energiát a zöldségekkel, mint amennyire szüksége lenne. Ez is egyszerű tudomány: a zsírokból 2,5× annyi energiát állít elő a szervezet, mint a szénhidrátokból.


 

Szólj hozzá!

Címkék: klímaváltozás hús étkezés vegetáriánus metán

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr113156238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása