facebook

Akartok második Trianont?

2010.01.11. 20:49 Imre Laci

"Magyarországon ma már egymillió hektár földterület van külföldi kézben - idézi a Győr-Moson-Sopron Megyei Agrárkamara elnökét a Magyar Nemzet hétfői száma.

Roszík Péter szerint a három megyényi területnek körülbelül hetven százalékával osztrákok bírnak, míg a maradék háromszázezer hektár angolok, németek, hollandok, olaszok, franciák, izraeliek és arabok tulajdonában áll. A külföldi földtulajdonosok tizennégyféle zsebszerződést alkalmaznak. Roszík véleménye szerint Magyarországnak sürgősen kezdeményeznie kell az Európai Uniós csatlakozási szerződés azon rendelkezéseinek módosítását, amelyek Magyarországot piacnyitásra kötelezik.

A Burgenlandi Agrárkamara igazgatóhelyettese, Blasius Somogyi szerint ugyanakkor az osztrákok tulajdonában lévő hétszázezer hektár földterület erős túlzás, ennek legfeljebb a fele igaz.

Szerinte a külföldiek földvásárlásával szembeni tilalmak 2011-ben várható feloldása miatt számos befektető rövid időn belül sokszoros hasznot produkáló befektetésként tekint a földvásárlásra; az osztrák föld tulajdonosok másik csoportjába a határ menti 20-25 kilóméteres sávban gazdálkodó burgenlandiak tartoznak. Somogyi szerint ez utóbbi csoportot az ausztriai földszűke motiválja, és biztosan képesek lesznek arra, hogy kiskapukat találjanak a legszigorúbb szabályozásban is."

- Napi Online -

Igen, a külföldi tőkések már nyálcsorgatva várják hogy rávethessék magukat a finoman szólva is húgyért szarért áruba bocsátott termőföldünkre. Sajnálatos tény, hogy a magát jobboldalinak tituáló politikai erő is ész nélkül írta alá a Lisszaboni Szerződést. Itt tartunk ma Magyarországon. Amiért talán többszáz millióan haltak meg az elmúlt több mint egy évezred alatt, azt most egy tollvonással fogják a nyugati hazátlanoknak odadobni.

A szó tágabb értelmében ez is egy Trianon lesz. Persze most nem a fegyverrel szétvert országot fogják meghurcolni, hanem az erkölcsileg és mentálisan szétzilált, agyhalott nemzet sokéves jussát, gyermekeink és unokáink örökségét adják majd el hazátlan árulók idegen hatalmaknak. Nem kell már tankokkal bevonulni Pestre ahogy azt az oroszok tették '56-ban. Nincs ilyesmire szükség. Manapság a pénz beszél, a magyar pedig ugat. No meg persze kutya hűséggel szolgálja azokat akik a mi földjeinket zsarolják ki, virágát, termését pedig kihordják külhonba. Miért? Mert az Országgyűlésben még mindig olyan emberek ülnek, akiket a drága szovjet testvéreink neveltek ki. Persze az úttörőtáborban edzett pártkatonák még ma is hűek, csak már nem azokhoz akikhez régen. Ma az az úr aki többet ígér.

Minden nemzet a saját sorsának kovácsa. Nekünk kell majd a sarkunkra állnunk, ha kell erővel is, de meg kell állítani hazánk áruba bocsájtását! Azok pedig akik képesek elfogadni a harminc ezüstpénzt, nem többek hétköznapi hazaárulóknál. A hazaárulók pedig nem magyarok. Aki pedig lélekben nem magyar, az nem érdemli meg, hogy bármiféle tisztséget is betöltsön a közigazgatásban.

Hatalmas tisztogatásokra lesz szükség! Gráf Józsefek, Szabó Imrék és a többi ex komcsi pedig kezdhet rettegni, mert ha jön egy tökösebb hatalom, az bizony nem hagyja ismét elrepülni a Kun Bélákat! Úszni viszont lehet... Elég széles és elég mély a Duna...



komment

Címkék: trianon szerződés termőföld kiárusítás lisszaboni

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr281664635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.13. 14:45:47

Trianon, persze... Fogja az osztrák a földjét, és hazaviszi? Vagy Ausztriához csatolják azt a néhány hektárt? jobb elnne talán ha kereslet hijján parlagon állnának azok a földek? Miért fáj, ha nem magyr a tulaj? Munkát ad, és a terményeket is jórészt itthon értékesítik, és ha esetleg mindezt legálisan is tehetnék, akkor itt is adóznának utána, minden más külföldi befektető.

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2010.01.13. 18:34:07

1. Nem állnak parlagon azok a földek.
2. Külföldre szállítva sokkal nagyobb pénzekért adja el a jó minőségű magyar terményt.
3. Az előző pontból adódóan nem adózik idehaza.
4. Az a többezer hektár amit egy-egy külföldi milliárdos felvásárol csak néhány tíz embernek ad munkát a többszáz helyett, amire alkalmas lenne!
5. Egy országot nem csupán úgy lehet meghódítani ha odaállsz a földjére és azt mondod, hogy az a tied. Nem. El lehet adósítani ahogy azt Izrael tette, fel lehet vásárolni a földeket, a vízkészletet, később már a levegőért is nekik kell majd fizetni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.13. 19:18:31

@Imre Laci: Pont azt mondtam, hogy legálissá kéne tenni, és akkor adózna. Azon meg már csak nevetni tudok, hogy te azt tartod jobb gazdának, aki azt munkát,. amit 10 is el tud végezni, százzal végeztetne el... Na ezért nem versenyképes a magyar élelmiszer.

Az Izrael dolgot meg talán hagyjuk, hol adósított el az minket?

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2010.01.13. 19:42:19

A bankok az ő kezükben vannak. Ebbe ne menjünk bele.

A részvénytársaságokban már így is többségi tulajdonban vannak a külföldiek, külföldön fognak mindenképpen értékesíteni mivel ott jobb árat kapnak (Nyugat-Európára gondolok természetesen).

Versenyképesek lennénk még úgy is, ha sok kisebb termelő és feldolgozó lenne. Sokkal több munkahelyet biztosítana mint az a pár vérszívó multi aki jelenleg rajtunk élősködik.
süti beállítások módosítása