facebook

Késik a szalmonellamentesítés

2009.07.29. 09:18 Imre Laci

"A csirketenyésztésben 2010 decemberére elvileg nem lehetne egyetlen szalmonellabaktériummal fertőzött baromfiállomány sem az unió területén. A határidőig azonban egyetlen tagország - a klímájuk miatt kevésbé érintett skandináv országokat is beleértve - sem végez a mentesítéssel - mondta a Napinak Bárány László, a Baromfi Terméktanács elnöke."

- Napi Gazdaság -

Mert azt ugye nem árt tudni, hogy jelenleg (kevés kivételtől eltekintve) minden telep állományában megtalálható a Salmonella baktérium valamelyik típusa, ezért is nem ajánlott a tojást nyerseny vagy alig kisütve, -főzve fogyasztani. A magas hő hatására ugyanis a Salmonella elpusztul, így megbetegedést nem tud okozni.

 

 


Szólj hozzá!

Címkék: betegség salmonella fertőzött baromfi

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr171275042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása