facebook

IQ teszt!

2010.01.24. 10:00 Imre Laci

Miért szokás kecskebakot tartani a juhnyájban?

Várom az ötleteket!


 

2 komment

Címkék: teszt kérdés iq kecske bak juhnyáj

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr1001696093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Érdekes Rezső 2010.01.25. 23:29:23

Természetvédelmi szempontból előnyös a juhokat és a kecskéket közösen tartani a gyepeken, ugyanis a kecskék a cserjéket is meglegelik, ezáltal megakadályozzák a szukcesszió. Közvetett előnyük a szukcesszió megakadályozásával, hogy a védett növények élőhelyét is védik így. Elég sok helyen alkalmazzák ezt a módszert mind a Nemzeti Parkoknál, mind egyes gazdák a Natura 2000-s területeken. Tetejébe olcsóbb is, mint lekaszálni a kisebb cserjéket, vagy mechanikai módszerekkel irtani a bokros vegetációt. További előny az állatok hasznos szervestrágyázása, mert egyrészt segít a gyep megújulásában, másrészt nem kell munkagéppel kijuttatni a trágyát a területre, hanem az ott egyből helyben van.

Üdv:
Rezső

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2010.01.26. 11:32:10

@Érdekes Rezső: Helyes.

Mezőgazdasági (állattenyésztési) szempontból pedig; a kecskebakok erősebb ivari szaga indukálja az anyajuhok ivarzását, így kedvező hatással van a nyáj szaporodásbiológiai mutatóira.
süti beállítások módosítása