Amint kijön a jó idő, sokan fognak hozzá a kertbeni sütögetéshez. Nálunk hagyományosan a bográcsozás terjedt el, ugyanakkor fellendülőben van a grillezés is. Míg előbbi esetén az elégett fa parázsa felett főzünk, addig a grillezőbe faszenet teszünk és gyújtunk meg. Az izzó szén hőjével pedig kiválóan meg lehet sütni - illetve grillezni - a húsokat. De a szénégetés szén-monoxid keletkezésével jár, így a grillsütők beltéri használata nem túl okos dolog. Pedig sokan kipróbálták. Páran közülük meg is haltak.
A keletkező szén-monoxid lassan megtölti a konyhát vagy szobát ahonnan nem tud könnyen távozni. Kötődik a vér hemoglobinjaiban található vasatomhoz, így az nem tud többé oxigént szállítani, végül a delikvens megfullad.
Aki tehát a melegre való tekintettel inkább mégis a konyhában szeretne grillezni, ne a hagyományos faszenes sütőt válassza, hanem inkább egy elektromosat. Ami bár valóban nem nyújtja ugyanazt az ízt, de nem is okoz fulladásos halált.