facebook

Ökoadó a gazdáknak

2009.07.15. 13:35 Imre Laci

"Az európai farmerek szövetsége bírálta az Európai Bizottság legutóbbi javaslatát, mely szerint a környezeti hatások miatt (szén-dioxid kibocsátás csökkentése érdekében) ökoadót vetnének ki az uniós gazdálkodókra. A „széndioxid” adónak, a gazdálkodói szö-vetségek szerint semmi hatása nem lenne a széndioxid-kibocsátásra, ugyanis két vagy 3 százalékos adóemeléssel nem lehet elérni, hogy az emberek pl. kevesebb húst fogyasz-szanak. Nagyon nagy százalékos adót kell kivetni a fogyasztás mérsékléséhez. A WTO szabályok miatt amúgy is csak Európa al-kalmazná ezt az adónemet, így az európai cégeket büntetné az adó bevezetésével, míg az olyan hústermelő „hatalmak”, mint ami-lyen Brazília, óriási versenyelőnyhöz juthat-nának az adók bevezetése révén, számol be az EU Food Law 2009. július 10-ei száma."

- MÉBiH -


komment

Címkék: fogyasztás szén dioxid ökoadó

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr251247434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2009.08.01. 06:54:38

Földi autózást piszkálják, de mi van a légszennyezéssel? A naponta felszálló, millió repülővel? Az annyira jó üzlet, minden gazdag hülye repülhet? Azt nem kívánják korlátozni? Vagy maguk ellen, nem kívánnak törtvényt hozni?
süti beállítások módosítása