facebook

Gőgös: legalább 4,4 milliárd forint lesz a kárenyhítési alapban

2009.07.02. 17:20 Imre Laci

"Várhatóan legalább 4,4 milliárd forint lesz az agrár kárenyhítési alapban, azonban ez az összeg az igények függvényében és a tisztességes kárenyhítés elvének figyelembe vételével emelkedhet - mondta Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) államtitkára csütörtökön Budapesten kormányszóvivői tájékoztatón.

Az államtitkár annak kapcsán beszélt erről, hogy az Országgyűlés hétfőn elfogadta az agrár-kárenyhítési törvény módosítását, amelynek köszönhetően a fagy, az aszály és a belvízkár mellett a jégkárt szenvedett termelők is részesülhetnek kárenyhítésben.
Gőgös Zoltán kiemelte: a cél a 40-60 százalékos kárenyhíté
s." - MTI -

Na már most ez mind szép és jó. Persze a parasztvakítás elkerülése érdekében hozzá kell ám tenni, hogy a kárenyhítési alapba befizetett összeg kb. 50%-át a gazdák fizették be...


komment

Címkék: kár alap összeg kárenyhítési

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr421222562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása