facebook

Korai pubertást okozhat a gabonapehely

2009.06.22. 11:56 Imre Laci

Éppen tegnap írtam egy bejegyzést a fuzárium gomba veszélyeiről és lám, ma már az RTL Klub oldalán is olvasható a hír, miszerint egy 5 éves kislánynál hormonzavarokat okozott a fuzárium-toxin mérgezés. A kislány nagy mennyiségű gabonapelyhet fogyasztott, mivel a család az egészséges táplálkozás híve.

További részletekért a fentebb linkelt cikket érdemes elolvasni. Azt hiszem, erre az esetre pontosan illik az a mondás, hogy a szónak ereje van. Jelen esetben éppen sajnos.

Az eset egyébként nem képvisel olyan nagy szenzációt világviszonylatban, mivel 1933-ban Peruban, Lina Medina 5 és fél évesen adott életet egy egészséges gyermeknek. Az édesapát természetesen rögvest le is tartóztatták nemi erőszak vádjával, azonban bizonyítékok híján el kellett hogy engedjék. A gyermek apjának kilétéről Lina Medina később sem beszélt a sajtónak. Részletek itt olvashatók.

Az eset miatt Budapesten rendkívüli ülést tart a Élelmiszerbiztonsági Hivatal is.


 

komment

Címkék: kislány mérgezés gabonapehely toxin menstruál fuzárium

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr251200696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phaidros 2009.06.22. 13:50:02

Igen, nekem is eszembe jutott hogy az előzővel nagyon beletrafáltál.

gizmo26 2014.08.20. 23:03:32

A Gabonapehelynek mi köze van az egészséges táplálkozáshoz?
süti beállítások módosítása