Anno a Spektrum televízión ment egy műsor, melyben egy nagyvárosi férfi vidékre költözött és saját maga igyekezett előállítani a számára szükséges élelmiszereket: zöldséget, húst, gyümölcsöt. A sorozat évadjai több különböző címen jelentek meg hazánkban (Kapa, Kasza, Fakanál, River Cottage meséi...) s egyik epizódjában egy igen érdekes kérdésre kereste a választ Hugh, a műsorvezető: melyik csirke az egészségesebb? Az intenzíven nevelt, vagy a háztáji? Gondolom a válasz már most megfogalmazódott mindenkiben, így néhány apróságra előre is felhívnám a figyelmet: a különböző technológia mellett alkalmazott nevelési időt és az állategészségügyi rizikót mindenképpen mérlegelni szükséges. Az alábbi videó igen tanulságos, ugyanakkor szakmai szempontból megkérdőjelezhető is. (A videó angol nyelvű!)
Minden esetre - bár nem vagyok a brojlerhizlalás ellensége - valóban a háztáji a gusztusosabb...