facebook

A baromfiudvar ritkaságai

2010.03.19. 10:00 Imre Laci

Az emberek fantáziáját régóta foglalkoztatja az új fajok létrehozása. Az első ilyen utalások már az ókori görög mítoszokban megjelenik, pl. a kecske lábú szatírok, a lótestű és emberfejű kentaurok, stb... Később a Bibliában is olvashatunk a kimérákról, melyek több élőlény tulajdonságait ötvözik.

A valóságban az állatok keresztezése terén meglehetősen szűkek a lehetőségek. Az első - és egyben legelterjedtebb - az öszvér, amely két faj hibridje: a lóé és a szamáré.

Bizonyára kevesebben tudnak a mulard kacsáról, amely a házikacsa és a pézsmaréce keresztezésével hozható létre. No de aki netán hallott már eme furcsa szerzetekről (melyeknek áldásos tulajdonsága, hogy néma) az se biztos, hogy találkozott már a gyöngytyúk és a páva nászából születő hibriddel! Íme hát, az alábbi képen a jobb oldali madárról van szó.

Továbbá kiváncsi emberek keresztezték már a fácánt is a házityúkkal. A született utódok pedig viselik mindkét szülő jegyeit:

Valamint a házityúk és a gyöngytyúk fajhibridjei:

Kopasznyakú tyúk és a gyöngytyúk hibridje:

 

Akit érdekelnek a részletek, azok olvasgathatnak (angol nyelven) itt és itt.


komment

Címkék: hibrid fácán gyöngytyúk páva keresztezés házityúk kopasznyakú

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr31850525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2012.07.12. 21:08:20

@Anno régiség: Ha küldesz róla fotót, szívesen megosztom itt a blogon! :)

magyarasztal [kukac] gmail {pont} com
süti beállítások módosítása