facebook

Közvetlenül a termelőtől vásárolhatnak a közétkeztetők

2010.07.25. 11:00 Imre Laci

"Közbeszerzési eljárás nélkül vásárolhatják meg augusztus elsejétől a közétkeztetési közintézmények a kistermelőktől a nyers húst, a zöldséget, a gyümölcsöt, a tejet, a tejtermékeket, a mézet, a tojást és a gabonát, miután az Országgyűlés elfogadta a közbeszerzési törvény módosítását. A kereskedelmi lánc lerövidítésével a helyi termelők piacra jutási esélyei növekednek, miközben kiiktatódik a lánckereskedelem. A közvetlen beszállítással összekapcsolódnak a helyi élelmiszer-előállító, a -feldolgozó és -értékesítő vállalkozások a helyi közétkeztető intézményekkel – derül ki a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közleményéből.
A tárca szerint az eddigi bonyolult eljárási rend és jogalkalmazás miatt a kistermelők, a mikro-, a kis- és a középvállalkozások nagyobb társaiknál nehezebben tudtak indulni a közbeszerzési eljárásokban. A most elfogadott új jogszabály lehetővé teszi, hogy a közétkeztetést végző intézmények (a bölcsődék, az óvodák, az iskolák, a hivatalok, az egészségügyi intézmények) közbeszerzés nélkül, közvetlenül a helyi termelőtől vásárolhassák meg a nyers húst, a zöldséget, a gyümölcsöt, a tejet, a tejtermékeket, a mézet, a tojást és a gabonát."
- agromonitor -
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: közbeszerzés közintézmény kistermelő közétkezés

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr982172867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása