facebook

Felhívás!

2009.08.09. 18:46 Imre Laci

Amennyiben érdekes, megdöbbentő, mindenféleképpen publikálásra méltó történettel tudnál előrukkolni, (legyen az zöld darált hús valamelyik hipermarket polcán, vagy egérfog a pékségből származó pogácsában) írd le a sztorit és küldd el nekem, hogy más is okulhasson a történtekből! Fényképes illusztráció természetesen előnyt jelent!

A magyarasztal[kukac]gmail.com címre várom az érdekes sztorikat és fényképeket élelmiszer, mezőgazdaság és vidéki élet témakörökben!

 

 

 


komment

Címkék: történet beküldés felhívás

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr621298673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Detlef · http://www.gazdapiac.com 2009.08.15. 19:16:58

Forrás: www.tutihir.hu/gazdasag/1409-egy-oldal-vevknek-es-termelknek.html

Egy oldal vevőknek és termelőknek
2009. július 23. csütörtök, 14:41

Sokan tapasztalhatták akár vásárlóként, akár termelőként, hogy az itthon termelt zöldségek, gyümölcsök nem mindig tudják megtalálni az utat a hazai vásárlókhoz. Ennek általában anyagi okai vannak. Egy vállalkozó szellem most az internet adta lehetőségekben látja a megoldást.

A probléma nem új keletű: a vállalkozó olcsón vásárolja fel az árut és horribilis összegért adja tovább. A termelőnek nincs haszna, a vásárló az olcsóbb importot veszi a drágán adott hazai helyett. Elszokik a piacról, és inkább a nagyáruházakban tévelyeg olcsó dinnyét, paprikát stb. keresve.

De mi van akkor, ha kihagyjuk a viszonteladói szemet a kereskedelmi táplálékláncból, és helyére beemeljük az egyre többek által használt internetet? A képlet a következő: Adott egy termelő, aki nem akarja elkótyavetyélni nehezen megtermelt áruját. Adott egy vásárló, aki szeretne ugyan magyar terméket venni, de a boltokban, viszonteladóknál ezt olyan magas áon adják, hogy nem tudja megfizetni.

altEsetünkben a termelő úgy dönt, maga adja el - tegyük fel - a paprikáját. Már csak egy dolgot kell megoldania, értesítenie kell a vásárlót arról, hogy hol fog kipakolni, és mennyiért szándékozik pénzre váltani munkája gyümölcsét vagy zöldségét… Ekkor jön a képbe a www.gazdapiac.com weboldal. Valójában ezen a felületen találkozik először termelő és vevő. A termelő ingyenes hirdetésében felvezeti, hogy hol, mikor, mit és mennyiért szeretne eladni. A részletek alatt pontos helymeghatározást, termékleírást olvashat a potenciális vevő, sőt ha a a termelő megadja az elérhetőségét, akár személyesen is felveheti vele a kapcsolatot.

Az oldal eleget tesz a visszacsatolás igényének is, hiszen a vásárló 5 fokozatú skálán jelezheti elégedettségét.

Eleinte természetesen a termelőnek a hagyományos módszerekkel is gondoskodnia kell arról, hogy a vevők megtalálják, azonban ahogy az oldal egyre népszerűbb lesz, úgy fog nőni azok száma, akik az internetről értesülnek majd az eladásról.

Az oldal elég részletes keresővel dolgozik, kereshetünk az eladás helye, időpontja, az áru típusa és akár a termelő személye szerint is. Az oldal a kattintható településnevekkel a Google térkép közbeékelésével segít abban is, ha más településre vagy ismeretlen helyre kell elmennünk az áruért.

A félreértések elkerülése végett: az oldal nem szorítkozik kizárólag a zöldségek, gyümölcsök eladásának megkönnyítésére, hiszen az egyéb kategóriában a termelőktől származó sokféle élelmiszernek jut hely, érdemes tehát keresgélni!

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2009.08.15. 19:52:52

@Detlef:

A szerveződés jó ötlet, de a weboldal nem jön be. Kiváncsian várom a fejleményeket.

Detlef · http://www.gazdapiac.com 2009.08.15. 20:48:17

Szia Laci!

Nálam bejön. Próbáld meg még egyszer.

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2009.08.15. 23:17:05

@Detlef: A blogod bejön, de a weboldal nem. Milyen böngészőt használsz?

Lehet, hogy nem kedveli a tűzrókát... :-\
süti beállítások módosítása