facebook

Lassú reakció a Fidesztől

2009.11.25. 15:01 Imre Laci

Jópár napja már annak, hogy a MAGOSZ tiltakozott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. garázdálkodása ellen és lám, négy nappal később megjött a hír, mely szerint a Fidesz is elítéli a legértékesebb kincs, a termőföld elherdálását. (Ezzel kapcsolatban én is írtam egy bejegyzést.) Persze érdemes arra is figyelni, hogy mi a közlemény végkicsengése!

"A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kezelésében lévő földterületek további értékésítésének, tartós bérletbe adásának felfüggesztését kezdeményezi a következő országgyűlési képviselőválasztás eredményének kihirdetéséig, illetve az új kormány hivatalba lépésének napjáig a Fidesz."

- MTI -

Tehát a lényeg nem az, hogy távolítsák el az MNV jelenlegi vezetését és az általuk kötött hosszútávú bérleti szerződéseket bontsák fel, hanem hogy addig legyen moratórium alatt a földárusítás, amíg a Fidesz át nem veszi a stafétát. Persze a fenti hír az MTI-től származik, ami nem garancia arra, hogy pártatlan ember fogalmazta meg a sorokat, de a jelenlegi formájában ez igencsak azt sugallja, hogy "Ne herdáljátok el a termőföldeket, mert akkor nekünk nem jut semmi!".

Ahelyett, hogy a vezetést távolítanák el csak szájkaratéznak, hogy törvénytelen módon járt el sok esetben az MNV. Kiváncsi vagyok, hogy mikor jön egy olyan politikus aki hatalmi státusz birtokában is azt fogja mondani, hogy külföldi állampolgársággal rendelkező természetes személy (Lisszaboni Szerződést feltétel nélkül írta alá a Fidesz!) vagy jogi személy (cégek) ne birtokolhassanak és ne vehessenek bérbe termőföldet Magyarországon.

Mert ugye az odáig szép és jó, hogy a jelenlegi jogszabályok szerint idegen állampolgár nem tulajdonolhat földet, de ha alapít egy Kft-t vagy részvénytársaságot és bérleti szerződést köt a tulajdonosokkal, akkor máris beslisszolt a kiskapun. Ahogy Wass Albert is mondotta volt: "Ébredj magyar! Termőfölded másoknak terem!".

Ha valaki az ország kormányzására készül, illendő volna egy-egy dologra kicsit gyorsabban reagálni. Mert ha így folytatják a politizálást és netán jövőre az ország kormányzását, mire eszükbe jut hogy tenni kellene valamit, már nem lesz aktuális a probléma.


Szólj hozzá!

Címkék: fidesz föld értékesítés magosz moratórium

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr411551681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása