facebook

Ne légy bolond!

2013.06.30. 22:00 Imre Laci

Bár általában igyekszem mellőzni a szubjektív vélemény nyilvánítást a blogról, most mégis kivételt teszek. Igazából hosszú-hosszú ideje érlelődik ez a bejegyzés, annak minden gondolatával és érzelmi kilengésével együtt. Igen, érzelmi hatás is lesz bőven, mert napról napra egyre több és több olyan ember ragad billentyűzetet és nyilatkozik szakértőként olyan kérdésekben, amelyben lényegében semmi jártassága nincs.


Szeretnélek megszólítani Téged, kedves Olvasó, aki naponta több alkalommal osztod meg legújabb kórházi leletedet, vérvételi eredményedet, amely bizonyítja, hogy az iparszerű mezőgazdálkodásból előállított élelmiszerek miatt lettél laktóz- és gluténérzékeny. Téged, aki több vegyi anyagot kensz a bőrödre kozmetikai céllal, mint amennyit egy gazda a növényekre kijuttat egy évben, csak hogy legyen élelmiszer a boltban, amit elérhető áron meg tudsz venni.

Mert Te, kedves Olvasó tudod jól, hogy az egészségedre az égbe repülőkről kiszórt vegyszerek a legveszélyesebbek, nem pedig az alapozó, a kézkrém, a szájfény, a hidratáló kence, a kapszulák formájában elfogyasztott százszorosan dozírozott vitamin, s abban is biztos vagy, hogy a csapvíz az ördög találmánya, éppen ezért olyan ásványvizet iszol, ami pedig a határértéket jóval meghaladó mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, ezzel garantálva a minél előbbi vesekő kialakulását.

Persze ez nincs így, ezt Te jobban tudod. Mint ahogy azt is, hogy a védtelen állatok lemészárlásával előállított élelmiszerek elfogyasztásának mellőzésével hozzájárulsz ahhoz, hogy egészséged megőrizd, mert ugye az állattenyésztők lapáttal szórják a takarmányba a hormont. Mert Te, kedves Olvasó még nem jártál egy takarmánykeverő üzemben sem, mint ahogy állattenyésztőkkel sem beszélgettél, de biztosan tudod, hogy ez így van. Mert láttál egy videót a YouTube-on, ami ugyan egy Isten háta mögötti kínai tartomány legeldugottabb településén készült, s az ott megörökített módszerek és viselkedés teljesen általános a világ minden országában, beleértve az Európai Uniót is, ahol egy-egy állat származása és egészségügyi ellátása százszorta jobban van felügyelve és adminisztrálva, mint a tiéd, kedves Olvasó.

Olyan emberek kritizálnak általuk kicsit sem ismert rendszert, akik meghatározott időnként a szoba levegőjébe permetezett légfrissítőt szívnak be a nap minden órájában, miközben megosztják facebook-on a vegyicsíkokról szóló városi legendát, s elégedetten dőlnek hátra a bőrápoló szerrel heti rendszerességgel tisztított fotelben, hogy ismét hozzájárultak a világ jobbá válásához.

Arra kérlek kedves Olvasó, hogy mielőtt nagy hirtelenséggel áttérnél a paleo étkezésre, és önigazolásért még a facebook-ot is teleszemetelnéd a megosztásaiddal, olvass utána alaposan a dolgoknak! Ja, és ne a nőknek szóló magazinok hasábjain és weboldalain keresd az igazságot. Annál egy kicsit mélyebbre kell ásni, meg kell keresni a hiteles forrást.

Kívánok ehhez sok sikert!

Szólj hozzá!

Címkék: biztonság mezőgazdaság vegyszer

süti beállítások módosítása