facebook

Mégis mehet hízott máj Kölnbe

2011.08.18. 15:15 Imre Laci

 Július elején röppent fel a hír, hogy a Kölnmesse GmbH kitiltotta a töméses hizlalással előállított termékeket az ANUGA elnevezésű élelmiszer-ipari kiállításáról. Az esetről itt a blogon is beszámoltam, s utána jártam, hogy a szintén érintett Franciaország tett-e lépéseket az üggyel kapcsolatban. A bejegyzés megszületését követően alig egy héttel a francia miniszter levélben fordult német kollégájához, s az ügy kivizsgálását kérte. E levélben többek között biztosította arról a német hatóságot, hogy a francia hízottmájat termelő gazdák betartják az EU-s állatjóléti szabályokat, így a szervező cég aggodalma az állatvédőktől alaptalannak bizonyul.

Már előző bejegyzésemben is írtam arról, hogy kérdés lesz, hogy a magyar hivatalos szervek hogyan reagálnak majd az eseményre, s nem kellett pozitívan csalódnunk, mivel a válasz egyszerű: sehogy. A Vidékfejlesztési Minisztérium oldalán továbbra sincs hír az esetről, csupán a Baromfi Termék Tanács adott ki közleményt, melyben sikerként könyvelik el a Kölnmesse GmbH döntését, mely engedélyezi a hízott májjal való részvételt a kiállításon.

A siker azonban nem teljes, mivel a kiállítás termékkatalógusában továbbra sem szerepelhetek a töméses technológiával előállított áruk. Ezt a francia termelők érdekképviselete nehezményezi, ezért további tárgyalásokat kíván kezdeményezni.


 

Szólj hozzá!

Címkék: kiállítás máj köln állatvédők gras anuga hízott fois

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr963162903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása