facebook

Ismeretlen sertéskór ütötte fel a fejét

2009.09.16. 08:00 Imre Laci

Mintha a világ sertéstenyésztői és feldolgozói nem tudnának igen nehéz időket a hátuk mögött, két új hír látott napvilágot a héten amely a sertés egészségügyet érinti.

Az első csapás egy új kór formájában jelentkezett. Egy új, teljesen megmagyarázhatatlan formáját észlelték a szopós malacok hasmenéses megbetegedésének Dániában és Franciaországban.

40%-os halálozási rátát figyeltek meg a szopós malacok közt, amely rossz emlékeket idéz azokban az állattartókban, akik átestek egy pusztításon ami hasonló tüneteket mutatott mint az azóta megismert sertés reprodukciós és respirációs vírus (PRRS) valamint a PMWS.

A második veszélyforrás a takarmánybúzában található nagy mennyiségű fuzárium, mely a DON toxint termeli és ezzel az egyik legveszélyesebb anyag a sertésekre.

- ThePigSite -

PRRS-ben elhullott szopós malacok


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr891382271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása