facebook

Az új Agrárkamara elnöksége

2013.03.29. 16:00 Imre Laci

A tegnapi napon küldöttgyűlést tartott a Nemzeti Agrárkamara, melyen megválasztották annak elnökét és országos alelnökeit. Az előbbi pozíciót elnyerő személye bizonyára senki számára nem okoz meglepetést, hiszen az eddigi megbízott elnök, Győrffy Balázs volt e tisztség várományosa. De kik lettek az alelnökök? Vegyük sorra, hogy kik is az új tisztségviselők az Agrárkamarában!

Győrffy Balázs

Bár nem tagja a Fidesznek, a Magosz Veszprém megyei elnökeként a területi listáról repült az országgyűlésbe, ahol  a Mezőgazdasági Bizottság tagja. Amellett, hogy országgyűlési képviselő és a Mg-i Bizottságban munkálkodik, még Nemesgörzsöny polgármestere is. No meg a Magosz országos alelnöke. Sőt, még gazdálkodik is. Ha valakinek, hát neki bizonyosan van annyi ideje, hogy az Agrárkamarát sikeresen vezesse.

Vagy csak felkészül a Fidesz a 2014-es parlamenti létszám szűkítésére, és gyorsan kihelyezi az embereit különféle pozíciókba.

Zászlós Tibor

zaszlos_tibor.jpgA 9.000 hektár területen gazdálkodó Mezőfalvai Mezőgazdasági és Szolgáltató Zrt. igazgatója, az Agrárkamara ideiglenes elnökségében Fejér megye vezetéséért volt felelős. Nemrégiben a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának Tanácsadó Testületébe is megválasztották. (Ebben a testületben kapott helyet a Csányi-birodalomhoz tartó Dalmandi Mezőgazdasági Zrt. elnöke Ádám János, a Bonafarm Csoporttól - szintén Csányihoz tartozik - Éder Tamás, valamint a hazai állatgyógyászati milliárdos guru Móré Attila, és még sokan mások.)

Zászlós Tibor az Agrárkamarában a mezőgazdaságért felelős alelnöki tisztséget kapta meg. Győrffyvel ellentétben rendelkezik mezőgazdasági végzettséggel, mivel Mosonmagyaróváron szerzett agrármérnöki diplomát 1981-ben, valamint Gödöllőn közgazdasági szakmérnöki oklevelet tíz évvel később. Betöltött pozícióiról tájékozódhatunk a Magyar Charolais Tenyésztők Egyesületének honlapján.

Éder Tamás

éder tamás.jpgAz előző bekezdésben már utaltam rá, mint a Csányi Sándor agrár-birodalmát képviselő Bonafarm Csoport PR szakembere. Ő bizony már valóban nem kispályás, hiszen a világ egyik leghíresebb egyetemén, a Cornellen részesült egy hónapos agrárpolitikai továbbképzésben. Pályája a szocialista érában kezdett felfelé ívelni, a Földművelésügyi Minisztérium piacszabályozási osztályának vezetőjeként. Ezt követően '98-tól egy évig kormányfőtanácsadó, '99-től '01-ig pedig a híres ÁPV Rt. Agrárgazdasági Vagyonkezelő ügyvezető igazgatója.

2001-ben helyettes, majd közigazgatási államtitkár, egy évvel később már az OTP-nél főosztályvezető. Lényegében innen számíthatjuk a Csányi Sándorhoz való kötődés kezdetét. (Megbízatásai közt szerepel Csányi több cége is: Pick, Sole-Mizo.) Az index.hu egy cikkében Csányi egyik első embereként aposztrofálja Édert.

ifj. Hubai Imre

hubai imre.jpgKertészmérnökként végzett a gödöllői Szent István Egyetemen. Családjáé az egyetlen négycsillagos bioszálloda. Karcagi származású (idevalósi Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterünk is), mintegy 4.350 hektáron gazdálkodik. A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnökségi tagja.

Édesapja, Hubai Imre Csaba a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Magosz elnöke, fia szintén a Magosz tagja, mint ahogy az kiderül a Kormány egyik híréből. Érdekesség, hogy az Agrárkamara ideiglenes elnökségében még édesapja töltött be tisztséget, míg a mostani küldöttválasztás őt választotta a vidékfejlesztésért felelős alelnökké.

Kis Miklós Zsolt

kis miklós zsolt.jpg1979-ben született, közgazdász. Nyársapát alpolgármestere, a Pest megyei közgyűlésben a Területfejlesztési Bizottság tagja. A közgyűlésbe természetesen a Fidesz-KDNP frakció delegálta. A Magosz Ifjú Gazda Tagozat helyi elnöke, két évig Jakab István (Magosz elnöke, az Országgyűlés alelnöke, fideszes országgyűlési képviselő) titkára. Derül ki mindez életrajzából. Az Agrárkamarának általános, a mikro-, kis-, és közepes vállalkozásokért felelős alelnöke.

Nem kívánok a bejegyzés végén egyfajta rezümét írni, vonja le mindenki maga a következtetéseket, hogy a megfelelő emberek kerültek-e a kamara élére!

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: agrár kamara elnök alelnök elnökség 2013 Balázs Győrffy

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr505179374

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 9000 hektáros oligarcha tenné tönkre a Kishantosi Ökológiai Mintagazdaságot! 2013.05.10. 13:50:39

Áder János nem csak az információszabadságról szóló törvény óriási felháborodást kiváltó módosítását küldte vissza csütörtökön megfontolásra, hanem az agrárkamarai törvény módosítását is, amelyet kifejezetten egy ember, Zászlós Tibor, a Fejér megyei ag...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása