facebook

Tessék pánikolni

2009.09.09. 12:56 Imre Laci

"Mégiscsak fertőzött az ELTE jogi karának tatai gólyatáborában az új influenza. Az egyetemisták közül ketten kórházba kerültek. Szintén be kellett szállítani a csepeli iskola egyik diákját. Egy budapesti iskolában tizenketten betegedtek meg.

Bár a fertőzöttek számával kapcsolatos információk egyáltalán nem egyértelműek, az már biztos, hogy a H1N1 vírus terjedt az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának tatai gólyatáborában. Falus Ferenc országos tisztifőorvos beszámolója szerint harmincegyen betegedtek meg, közülük 7 embertől vettek mintát, és 4 esetben bebizonyosodott az A/H1N1 vírus jelenléte. A főorvos azt is közölte, hogy az egyetemi hallgatók közül ketten kórházban vannak.

A csepeli ADU Oktatási Központban múlt héten történt tömeges megbetegedésnél az ÁNTSZ 68 diák és 12 tanár esetében állapította meg: valószínűleg új influenzás fertőzést kaptak, egy gyerek hétfőn kórházba is került. Ebben az esetben 9 mintát vizsgáltak, amiből 5 esetben igazolódott az A/H1N1 vírus.

A főorvos bejelentette: van egy budapesti iskola, ahol tizenketten betegedtek meg és a beküldött három mintából mind a háromnál kiderült kedd este, hogy újinfluenzáról van szó. Azt nem tudni, melyik intézményről van szó."

- Index -


Szólj hozzá!

Címkék: betegség iskola új influenza megbetegedések h1n1

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr991370851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása