facebook

Lopják a kukoricát a Balaton-parton

2009.07.15. 21:11 Imre Laci

"Riadót fújták a Balaton-környéki gazdák, mert földjeikről nagy mennyiségben lopják a kukoricát, s attól tartanak, hogy a növényvédő szerrel kezelt, még tejes takarmánykukorica a strandokon jelenik meg - írta szerdán a Somogyi Hírlap.

A strandolók egészségét féltő gazdák felvetésére reagálva Tóth István, a Somogy Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának vezetője azt mondta: utánanéznek annak, hogy tartalmazhat-e egészségre káros anyagot a kukorica. Az ellenőrzött táblákban azonban eddig még nem találtak határértéken felüli növényvédőszer-maradékot.
Az igazgató tudomása szerint előfordul az is, hogy a termelők azért kiáltanak farkast, mert nem tudják megvédeni a táblát a tolvajoktól; ezért állítják, hogy rovarölő szerrel permeteztek. Ezt a Balatonhoz közel termelő gazdák visszautasították.
"

- MTI -

Nem írom le melyik embercsoport legjellegzetesebb tulajdonsága a terménylopás. A HírTV-s Célpont magazin külön összeállításában is a burgonyatolvaj roma nőt szólaltatják meg (1:20-tól), aki eleinte tagadja, hogy ő lopta el az egyik helybeli krumpliját, majd később bevallja a dolgot és azzal védekezik, hogy ő utólag vissza is vitte azt (persze csak azért, mert rajtakapták és szóltak neki, hogy vigye vissza de villám gyorsan).

Rengeteg terménylopással kapcsolatos eset van, de szinte egyik sem végződik jól. A tolvaj nem kerül elő ahogy az ellopott termény sem. A gazda toporzékol, a kár több esetben óriási és mégsincs mit tenni. A tolvajok persze nem félnek a lebukástól. Ráfogják, hogy "megélhetési" bűnözők és különben is, Xezer forint érték alatt csak szabálysértést követ el...

Magyarország egy olyan ország, ahol a nem reális büntetések miatt a törvényszegőknek több joguk van, mint a becsületes polgároknak. Pedig a törvényeknek nem a bűnözőket kellene védeniük...


 

komment

Címkék: bűnözés lopás kár kukorica termény

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr51248218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2009.08.01. 07:09:13

Aki romától, vagy aki olcsón vásárol, mind orgazda, végül az állam, ki a markát tartja, mindenért, és alkalmazottja ismét ellopja! Hol az erkölcsi alap? az nem kell, csak néhány tank!
süti beállítások módosítása