facebook

A magyar föld nem eladó! De az lesz...

2009.07.09. 21:02 Imre Laci

"A belső piac egy olyan, belső határok nélküli térség, amelyben e szerződés rendelkezéseivel összhangban biztosított az áruk, a személyek, a szolgáltatások és a tőke szabad mozgása."

- EUM 26. cikk -

A termőföld pedig ugye a legjobb tőke és egyben a legjobb áru is, hiszen korlátozott mennyiségben áll rendelkezésünkre, a kereslet pedig állandóan nagy rá. Az pedig nem titok, hogy a Lisszaboni szerződés 2011-es hatálybalépését követően az Európai Unió bármely állampolgára szabadon vásárolhat a tagállamok területén termőföldet.

Nem elég az, hogy hála az EU-nak, immáron vámmentesen hordhatják be hazánkba a nyugati államok a náluk már eladhatatlan, ócska minőségű élelmiszereket (pl) mostmár az ország legnagyobb kincsét is áruba kívánják bocsájtani!

Hogy mi is fog következni ha megtörténik a külföldi tőke általi földfelvásárlás? A magyar a saját hazájában napszámosként fog minimálbérért robotolni és idegen ember aratja le azt, amiért évszázadokon keresztül a magyarok harcoltak. Ez nem a nacionalizmusról szól. Ez a rideg valóság! A magyar földön megtermelt jó minőségű elsődleges élelmiszer szépen kivándorol majd Nyugat-Európába ahol az emberek sokkal többet hajlandóak (és tudnak) fizetni az elsőosztályú árukért. Ide pedig majd jön a dioxinos spanyol paprika, ír sertéshús. Eddig jók voltunk Európa szemétlerakójának, ezután már a földünket is elveszik.

"A tagállamok között tilos a behozatalra vonatkozó minden mennyiségi korlátozás és azzal azonos hatású intézkedés.

- EUM 34. cikk -

Itt van kérem a(z egyik) kutya elásva! Szabadon, korlátok nélkül behozható lesz minden szemét! De ha ez nem elég, akkor íme a következő lépcső:

"A tagállamok között tilos a kivitelre vonatkozó minden mennyiségi korlátozás és azzal azonos hatású intézkedés."

- EUM 35. cikk -

Tehát ha éppenséggel valamelyik külföldi cég megvásárol Magyarországon 10.000 hektár földet, akkor annak összes learatott termését kiviheti az országból. (A Lisszaboni szerződés megszűnteti az eddigi cégek általi földvásárlási tilalmat valamint a személyenkénti 300 hektáros limitet.)

Ez az egész nem az emberek jólétéről szól, hanem egy bizonyos csoport profitistenítéséről. Valóban szolgák leszünk a saját hazánkban ha a Lisszaboni szerződés életbe lép! Ezt az országot már éppen elegen sarcolták meg! Rabolt minket tatár, adóztattak török defterdárok, igába hajtottuk fejünket az osztrákok előtt majd térdre borultunk az orosz medve előtt. És most? Most valóban egész Európa ránktaposhat?


2 komment

Címkék: nemzet föld szerződés ország termőföld lisszaboni

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr821237141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2009.07.14. 05:53:04

A föld eladható, azt nem lehet elvinni! mondják a Trianon miatt krokodil könnyet hullatók! De Erdélyben is így kezdődött, megvették a földet, elzavarták a tulajdonost. Jövőbe látás, vagy múltba nézés?

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2009.07.15. 13:25:41

@Szúrófény: "A multat ismerd és a jelent vele kösd a jövőhöz."

Természetesen nincs új a nap alatt.