facebook

Fuzárium-toxin miatt vonta vissza durum lisztjét a Diamant

2009.06.30. 18:00 Imre Laci

 "Visszarendelte az üzletekből a durumbúzából készült, 1 kilogrammos simaliszt termékeit a Diamant MALOM Kft. fogyasztóvédelmi, megelőzési okokból  - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A cég közleményében hangsúlyozza: a lépésre azért volt szükség, mert nem lehet kizárni, hogy a 2009. november 28-i és 2009. december 15-i szavatossági dátummal ellátott termékeik nem felelnek meg a malom minőségi elvárásainak.
A társaság arra kéri a fogyasztókat, hogy vigyék vissza az áruházakba az érintett durum-termékeket.
A Diamant két, különböző fogyaszthatósági idejű egy kilogrammos durumlisztjét már a múlt hét végén bevonták, mert a készítményekben a fuzáriumgomba egyik toxinját találták az élelmiszerbiztonsági vizsgálatok során. Süth Miklós országos főállatorvos, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára akkor az MTI-nek elmondta: a fuzáriumgomba egyik, a termékekben most fellelt toxinja, a don (dezoxinivalenolnak) fogyasztása csak nagy mennyiségben okoz gondot - hányást, hasmenést -, azonban a toxin hő (sütés-főzés) hatására elbomlik.
Azóta a Cerbona Zrt. és a Tortellino Kft. is visszavonta néhány, a Diamant lisztjéből készült termékét, száraztésztát, illetve tortellinit, lasagnét."
 - MTI -


komment

Címkék: diamant fuzárium durumbúza

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr41218317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása