facebook

Agrár érdekképviselet

2013.04.22. 22:00 Imre Laci

A kezembe akadt a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) hírlevele.Nem fogok pálcát törni a szervezet felett, csupán rá szeretnék mutatni valamire, ami felett a MOSZ-t bírálók nem mehetnek el szó nélkül. Ez pedig nem más, mint hogy a MOSZ valóban és hathatósan kiáll a tagsága érdekei mellett. Valóban képviseli őket.

mosz.jpg

A többség számára ismert tény, hogy a MOSZ elsősorban a nagy, több ezer hektáron gazdálkodók érdekeit képviseli, az agrárpolitikai köznyelvben többnyire úgy említik őket, hogy a "szocik gazdaszövetkezete". Ha már ilyen szemszögből nézzük, akár úgy is lehetne fogalmazni napjainkban, hogy a MOSZ a szocik MAGOSZ-a. Persze némi átfedés bizonyosan van, hiszen pl. Csányi Sándor mind a szocialista kormányok, mind pedig a jelenlegi garnitúra ténykedése alatt igen jól járt, máskülönben nem lenne a Csányi-birodalom alapja kb. 40.000 hektár termőföld. (Ekkora földterületre 66.000 forintos hektáronként támogatással számolva cirka 2 milliárd 640 millió forint támogatás jut évente!) Csányinak pedig még maga Orbán is adott át közpénzből támogatott szarvasmarha telepet.

A lényeg, hogy a kezem ügyébe akadt hírlevélben egy az egyben kiállnak a nagy részvénytársaságok érdekei mellett, s emiatt nem is fogják támogatni a Fidesz termőföldforgalmat szabályozni célzó törvényjavaslatát. "A szaktárca tudomásul vette, hogy a földtörvény tervezetet a MOSZ testületei, illetve a tagszervezetei nem támogatják."

Legalább tudjuk, hogy hogy kell hozzájuk viszonyulni. :-)

XiVi. évf. 8. 2013.ápr. 18..pdf

komment

Címkék: mszp hírlevél tervezet mosz szocik földtörvény 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr655235890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása