facebook

Keserű a cukor

2011.06.25. 20:07 Imre Laci

 Az elmúlt hónapokban rengeteget foglalkozott a média a cukor árának hirtelen növekedésével. Természetesen azóta alábbhagyott az érdeklődés, a téma iránt, egészen máig, amikor is Kardeván Endre államtitkárunk bejelentette, hogy 2000 tonna cukrot dob a kormány a piacra, fixált áron.

A tartalékokból kibocsátott mennyiség 275 forint/kg áron lesz megvásárolható a CBA és Coop üzletekben.

Vicces ez a téma, mivel minden épeszű ember tudja, hogy hogyan is szökhetett fel a cukor ára 350 forintig. Odafenn, a bársonyszékek kényelmes világában, a magyarok szép gótikus épületében azonban nem egyértelműek a dolgok. Olyannyira nem tiszta a kép számukra, hogy májusban még vizsgáló bizottságot is felállítottak. Egy nappal ezután már arról röppent fel hír, hogy cukorgyár fog épülni Kapuváron.

Tisztelt Ház!

Tessenek már egymás (és saját!) körmükre nézni és elgondolkodni azon, hogy amíg Önök uralkodtak, szépen el lett mutyizva pár cukorgyárunk, aminek következtében most egy gyönyörű, cukorrépa termesztésére tökéletesen megfelelő ország nem képes, csupán szükségleteinek 1/3-át megtermelni! Nézzék már meg a kedvemért, hogy mely külföldi cégek voltak azok, amelyek felvásárolták a kabai, a szerencsi és a többi cukorgyárat és tessék rajtuk, valamint azokon akik a kezükre játszottak, leverni a sarcot!

Jajj, de hova is gondolok! Hiszen ha Hagyó "Nokiásdoboz" Miklós, Gyurcsány "Hazaáruló" Ferenc és még sokan mások is szabadon járkálhatnak, majd akkor pont egy hosszú évekkel ezelőtti biznisz felelősei fognak teljes vagyonelkobzás mellett a Csillagba vonulni 20-30 évre... Ébredj fel Laci!


 

Szólj hozzá!

Címkék: kormány bizottság ár vizsgálat mutyi cukor coop cba

süti beállítások módosítása