facebook

Mi sárgállik az utak mentén?

2010.04.22. 15:58 Imre Laci

Manapság már sokfelé látni az utak mentén, hogy sárgába borultak a szántóföldek. Ahol pár napja még csak valami sötétzöld szőnyeg látszott, sok helyen az is csak foghíjasan, ott mára szépen virágba borult a táj. A felelős pedig nem más mint a repce, melyből később olajat (reformkonyha kedveli) vagy biodízelt is készítenek.


 

2 komment

Címkék: tavasz olaj virág sárga biodízel szántóföld repce étkezési repceföld

LED TV-t néző tehenek

2010.04.21. 12:14 Imre Laci

 Bizonyára sokan hallották már azt a teóriát, mely szerint a növények gyorsabban és nagyobbra nőnek ha kellemes zeneszó mellett élhetnek. Egy orosz gazda azt próbálta ki, hogy valóban boldogabbak lesznek és jobban tejelnek a tehenei, ha dúsfüvű legelőkről készült filmeket nézhetnek. LED TV-n.


 

10 komment

Címkék: tv orosz oroszország led tehenészet tejelő televízó

Mit érdemel az a bűnös...

2010.04.20. 19:25 Imre Laci

"Hamis ötezer és tízezer forintos címletű bankjegyekkel vásároltak meg egy szarvasmarhát egy 62 éves nőtől Jászszentlászlón - közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.

Az ismeretlen elkövetők még április 14-én a szarvasmarha háromszázezer forintos vételárát egyenlítették ki a hamisított bankjegyekkel - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A rendőrség pénzhamisítás bűntette miatt nyomozást indított - tette hozzá Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy."

- MTI -

Aki idős embert ver át? Rendszeresen előfordul, hogy valaki idős embertől vesz jószágot hamis fizetőeszközzel.

Megesett már, hogy hamis 54.000 forintos bakjeggyel vásároltak idős embertől három birkát. Ezek után ez az eset már egy fokkal szelídebb, hiszen most létező címletű pénzt hamisítottak. Hogy miért éppen idős emberek az áldozatai az ilyen eseteknek? A válasz egyszerű. Egy idős emberben kevésbé él a gyanú, hogy csőbe húzhatják, hiszen nem követi figyelemmel a híreket, így akár azt is el lehet vele hitetni, hogy valóban létezik 54.000 forintos bankjegy is. Az pedig már a fiatalabbak fejében sem feltétlenül fordul meg, hogy leellenőrizzék a pénzüket, hogy megtalálható-e rajta a hologram és megvan-e benne a fémszál, stb...

Egy idős ember tehát ideális célpont. Nem fog gyanút, vagy ha igen akkor sem jelent komoly veszélyt.

Mindenesetre szeretném felhívni azon emberek figyelmét akiknek esetleg él idős rokona az alföldi tanyavilágban, hogy figyelmeztesse őket a szélhámosok okozta veszélyre.

Szerintetek mit érdemel az a bűnös aki időseket ver át?


 

Szólj hozzá!

Címkék: pénz birka hamis szarvasmarha vásárol kétpó jászszentlászló

süti beállítások módosítása