facebook

Neked mekkora?

2009.12.11. 21:43 Imre Laci

...állatállományod van otthon?

Hagyományteremtő bejegyzésnek szánom a mostanit, éppen ezért megkérek minden olvasót, aki tart a háznál valamilyen jószágot, hogy készítsen róluk pár jó képet és küldje el a magyarasztal[kukac]gmail[pont]com címre! Természetesen minden haszonállatról készült képet szívesen várok legyen az juh, kecske vagy akár baromfi. (Kutyások kíméljenek, elvégre kutyából nem lesz szalonna!) Az egyetlen kérésem az, hogy házilag készített fotót küldjetek (leguglizott képek nem rúgnak labdába).

A legjobb, a legmókásabb és a legszebb állatról készülő képek beküldőjét pedig majd idővel megjutalmazom valamivel. Akár még az Aranyboci-díj is kiosztásra kerülhet. :)

A mai fotókat Réteshúzogató küldte be. 2006 augusztusában készült képek ugyan, de azért Nagy köszönet jár értük, főleg a kézcsókos képért!


4 komment

Címkék: fotó kép házi jószág szarvasmarha

Mindennapi pánik - Q-láz

2009.12.10. 17:30 Imre Laci

"A holland kormány döntése alapján beoltják az ország teljes kecske- és juhállományát a Q-láz nevű fertőző betegség ellen, amely az idén már hat emberi halálesetet is okozott.

A ritka, bakteriális eredetű betegség emberről emberre nem terjed, de az állatok átvihetik az emberre a fertőzést. A betegség influenzaszerű tünetekkel jár, de akár atípusos tüdőgyulladást és végső soron halált is okozhat.
A holland mezőgazdasági minisztérium csütörtöki bejelentése szerint azért oltják be az állatokat, mert az a gyanú, hogy a humán Q-láz megbetegedéseket - ebből 2.300-at regisztráltak az idén - az állatok okozták.
Ötvenöt hollandiai farmon - ahol fertőzött állatokat találtak - különleges óvintézkedéseket léptettek életbe.
A hollandiai Q-láz intenzitását tekintve egyedi, és gyakorlatilag 2007 óta folyamatosan jelen van az állatállományban
."

- MTI -

A Q-láznak nevezett betegséget egy Coxiella Burnetii nevű baktérium okozza.

 


1 komment

Címkék: kecske láz q juh tüdőgyulladás szövődmény szarvasmarha emlős

Kekszízű Danone Görög

2009.12.07. 16:24 Imre Laci

Igen, megint Danone. Igen, megint valami ökölcsapás az agynak. Azonban ez a termék már krémjoghurt, tehát joghurtkultúrát is tartalmaz. Ami viszont leverte a biztosítékot, az az összetevőknél a "kekszízű készítmény", ami az ízét adja. Bash... Olyan nagyon drága volna valódi kekszet tenni bele?!


2 komment

Címkék: görög keksz danone ízű krémjoghurt

süti beállítások módosítása